Läslust #2 | Att läsa om böcker

Omläsning eller att läsa om

betyder att man läser en bok en gång till. Det kan vara väldigt fint att läsa om en bok. Det är en glädje att känna igen och komma ihåg det man läst förut. Ibland förstår man nya saker i en bok när man läser den en gång till. Man brukar säga att man ser nya saker i boken. Det kanske är en bok med vackert språk. Då är det en njutning att läsa meningar och formuleringar en gång till.

Jag gjorde en video om diktsamlingen Vagga liten vagabond av Eva-Stina Byggmästar. Sen fick jag lust att läsa om hela boken. Jag har läst ungefär halva nu. Det är härligt att möta hennes språk igen. Hennes dikter spritter och bubblar som kolsyrad läskedryck eller champagne. Det handlar om kärlek. Och hennes meningar verkar förälskade. Det är som att de dansar fram. Här är ett exempel:

20180512_170444.jpg

I den här filmen läser jag en annan dikt i boken och förklarar några ord.

Berätta om en bok som du har läst flera gånger!

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s