Återvinningscentralen

Jag åkte till återvinningscentralen idag

På en återvinningscentral kan du slänga många olika saker. Du slänger saker som inte passar att slänga i soporna hemma. Det kan vara elektronik, byggmaterial eller farligt avfall som kemikalier. Det är mycket bättre att lämna det till en åvc som det förkortas. Personalen där vet hur de ska ta hand om de olika soporna. Slänger man de här sakerna i de vanliga soporna kan det vara dåligt för miljön. Och det är förstås inte bra att bara slänga det i naturen heller.

Vi hade samlat på oss elektroniska saker som vi behövde göra oss av med. Det var en trasig dator, en gammal mikrovågsugn och blandade sladdar som vi inte använder. Jag hade lite gammalt gödsel till trädgården som vi inte behövde också. Det finns olika containtrar och lådor för olika sorters sopor. Är man osäker kan man fråga personalen på åvc:n. Det är bra att kolla upp var det finns en sådan central nära dig.

I Göteborg är det gratis att besöka åvc sex gånger per år. Man har ett speciellt kort man får första gången man åker dit. Efter sex gånger kan man få betala för att slänga vissa saker.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s