Ägg till frukost

Olika sätt att äta ägg

Min son tycker om att äta ägg till frukost. Han äter det oftast med sked i en äggkopp. Han strör lite salt på. Han äter det hårdkokt. Det betyder att gulan är hård. Ägget har kokat ca 10 minuter. När jag var barn tycktr jag om löskokt ägg (koktid max 5 minuter). Nuförtiden äter jag skivat ägg på macka ibland.

Det är också gott att steka ägg. Vissa vill ha lös gula. Andra vill ha vändstekt ägg (stekt på båda sidor) så att gulan blir hård.

Andra sätt att tillaga ägg är omelett och äggröra. Det finns många olika varianter och recept. Den som vill pröva något nytt kan googla orden. Då hittar du olika recept.

Annons

7 kommentarer på “Ägg till frukost

 1. Jag gillade inlägget, både innehållet och språket. Det var mycket att lära sig i det här lilla inlägget.
  Jag tänker på frasen ”ägg till frukost” och undrar om det är rätt att säga ”ägg för frukost”.

  Det är väldigt svårt att lära sig att använda prepositioner på rätt sätt.
  Jag undrar om du har några tips. Jag läste någon bok om svenska prepositioner där man försökte klassificera prepositioner med tanke på deras användning. Det var inte särskilt lyckat eftersom det var alldeles för många klasser och undantag.

  -Masood

  Gillad av 1 person

  1. Kul att du gillade det. Jag tänker också att man kan lära sig mycket om man letar efter vanliga ord och uttryck i en vardagssituation.
   Jag tror inte på generella kategorier som att kategorisera prepositioner som de skriver det.
   Däremot kan man lära sig en mindre grupp när man får en ledtråd som nu.
   Jag äter ägg
   till frukost …till lunch…. till middag … till kvällsmat …. till mellanmål

   ägg för frukost funkar inte. Det närmaste jag hittar är frågan om vilken sorts frukost det blir: ”Vad blir det för frukost” men du kan också säga ”Vad blir det till frukost” och det är nog vanligare att fråga så.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s