Äta frukost | Vardagsliv

Vad äter du till frukost?

Idag blev det kaffe och rostmackor med marmelad. Ingen dålig marmelad heller: hallon & granatäpple 😋. Oftast äter jag ostmackor. Kaffe är ett måste. Jag dricker nästan alltid mitt kaffe svart. Vanligt bryggkaffe. Mörkrost. Min pappa som är tedrickare sade alltid om att hälla mjölk i teet: ”Det förstör både teet och mjölken”. Jag tycker det är samma sak med kaffe.

Vad kan man mer äta till frukost? Jag äter ägg ibland. Hårdkokt. Om min fru eller son vill ha gröt hänger jag på det. Det brukar bli havregrynsgröt. Någon enstaka gång kokar vi mannagrynsgröt. Många äter gröt med lingonsylt och mjölk. Men vi äter gröten med bara ett smöröga (smör som får smälta i mitten). Ett arv från min mors finska karga grötfilosofi kanske 😆

Ibland lyxar vi till det på löradagar och går till det franska bageriet i närheten. De har ljuvligt surdegsbröd och stans bästa baguetter.

(Jag avslutar med lite svårare ord) Jag vet inte vad folk äter mer. Det finns ju hälsofreaks och diethipsters som äter massa konstiga grejer 🙃. De lägger frön i blöt över natten och mixar med gröna blad och esoteriska pulver. Någon av mina läsare kanske har bättre koll på denna subkultur.

Vad äter du till frukost?

***

Familjen tog sovmorgon så jag käkade frukost ensam idag. Fördelen är att jag kan lyssna på musik. Idag blev det nya skivan av den här intressanta rapparen som jag tyvärr missade på Way Out West 😑

Annons

4 kommentarer på “Äta frukost | Vardagsliv

 1. Jag burkar äta ingefära sylt, smör och te till frukost. Ibland äter jag ägg till frukost. Jag tycker om att äta ägg som har krämig gula, alltså när ägget kokas i kallt vatten i ca 6 minuter.
  -Masood A.

  Gillad av 1 person

  1. *ingefärssylt
   om det är en ganska fast sylt som man brer på bröd brukar man kalla det ”marmelad”

   krämig gula brukar man ofta kalla löskokt. Om gulan är mellan lös och hård kan man kalla det mjukkokt. Men då är inte gulan krämig utan mer fast men mörkgul. Den har inte stelnat helt 🙂

   Gilla

   1. Tack för korrigeringen. Jag kollade burken. Du har rätt. Det står ingefärsmarmelad på burken. Det är mest mjukkokt ägg som jag tycker om. Jag undrar varför ordet mjukkokt markeras som fel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s