E-girl, fjortis, soft-girl – ungdomsslang

Jag tjuvlyssnar på en tjej på spårvagnen. Hon beskriver sin klädstil för en kompis:

– jag är lite sådär e-girl, lite fjortis, lite soft-girl, jag vet inte vad jag är…

Fjortis är egentligen ett lite nedsättande ord om omogna tonårstjejer. På min tid var det tjejer som lyssnade på pojkband som Backstreet boys. Vad den här tjejen menar exakt vet jag inte. Vilket mode som uppfattas som fjortis växlar säkert.

(girl = flicka på engelska)

Jag tror hon säger e-girl. Det har jag aldrig hört innan. Jag gissar att det betyder ungefär datanörd. Jämför med e-post och e-sport som också handlar om datoret (e är också slang för drogen ecstasy men jag tror inte det handlar om det). Någon som vet?

Soft-girl är också nytt för mig. Jag skulle gissa att det betyder snäll, prydlig och präktig. Ungefär som ”duktig flicka”.

För mig såg hon helt vanlig ut 😅. Men jag är inte så bra på mode heller. Det kändes inte läge att börja intervjua henne om hennes klädstil.

Kul med slang! Finns det några roliga slangord för ungdomars stilar på ditt språk?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s