Vintertid

Det här med vintertid och sommartid har jag alltid lite svårt att greppa (=förstå). Har du samma problem som mig kan du läsa den här artikeln i Expressen som förklarar. Natten mellan lördag och söndag ställde vi om klockorna. Vi drog tillbaka klockan en timme. Mobiltelefoner ställer om sig själva som tur är. Vår köksklocka däremot visade fel tid halva söndagen innan jag orkade ställa om den.

Jag lärde mig en ny sak i artikeln. Vintertid kallas egentligen normaltid. Den bestäms av att klockan är 12 när solen står högst på himlen. Det är sommartid som är ”specialtid”. I mars ställer vi fram klockan en timme. Tydligen ska vi sluta med det här systemet inom EU nästa år. Varje land ska få välja om de vill ha normaltid eller sommartid men vi ska inte hålla på att byta.

Här kommer en liten minnesregel för att komma ihåg sommartid och vintertid. På sommaren ställer vi fram trädgårdsmöblerna när det börjar bli varmt. På hösten ställer vi tillbaka dem (i förrådet e dyl) när det blir kallt.

Jag blir alltid lite snurrig när jag tänker på det här. Det viktigaste är att komma i tid till jobbet etc. Vad ska då bloggens tema den här veckan vara? Första meningen rymmer två möjligheter. Tid är ett omfattande tema som rymmer många olika saker. Lika stort är temat saker jag inte förstår. De senare utgör ett helt eget ymnighetshorn av oförståelse. Vi får se vad det blir. Vart går dina tankar om du associerar fritt kring tid och oförståelse.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s