I-landsproblem och inställda resor till Berlin.

Igår hörde jag en vagt bekant röst bakom mig på spårvagnen:

– Vi har redan fått flytta resan en gång och det är fortfarande restriktioner i Berlin. Man måste ha mask och allt sånt… så vi åker inte.

Det var min gamla klasskamrat Valle som stod bakom mig. Det var kanske 20 år sedan jag såg honom senast. Han var sig ganska lik. Vi stod aldrig närmare varandra så jag lät bli att hälsa på honom. Jag vet inte vad jag skulle säga ändå.

I april 2020 hade jag själv bokat en resa till Berlin. Jag skulle se rapparen Akua Naru live. Hon har länge varit en favorit och jag fick konserten i 40-årspresent. Sedan ställdes konserten in på grund av pandemin. Efter det har konsertdatumet flyttats 5 gånger tror jag.

I-land är en förkortning för industriland och betyder att ett land har genomgått industrialisering. I dagligt tal menar man ett land med bra ekonomi i global jämförelse. Ett i-landsproblem är ett problem som bara den som redan har det bra kan uppleva som besvärligt. Det är ett ironiskt sätt att säga att det är ett problem för den som är bortskämd. Att inte kunna resa på nöjesresa till Berlin på grund av pandemin är sannerligen ett i-landsproblem, ett problem för den som är privilegierad.

Jag hoppas dock att jag kan se Akua Naru 2023. Här är en väldigt fin kärlekslåt som hon har gjort:

Tipsa mig om en kärlekslåt du tycker om!

Annons

2 kommentarer på “I-landsproblem och inställda resor till Berlin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s