Sveriges mästerkock | ett populärt TV-program

Vem är bäst på att laga mat?

Jag tittar inte så mycket på TV i vanliga fall. Men jag tittar på Sveriges mästerkock med familjen. Min son fastnade för det av någon anledning. Jag tycker också det är roligt. Det är vanliga människor som tävlar om att laga mat. De får olika uppgifter. Ibland ska de laga speciella recept. Ibland ska de bestämma själv vad de lagar. De får också hälsa på berömda restauranger i Sverige och till programmet kommer kända kockar.

Jag tycker också om att laga mat. Men jag lagar inte så svåra och fina maträtter. Därför tycker jag det är roligt att se när duktiga människor lagar mat. Man får också tips på olika mattraditioner och tillagningstekniker (metoder för matlagning).

Det är en tävling och en person vinner i slutet. I varje avsnitt får en person lämna tävlingen. Den som vinner får pengar och göra en kokbok som säljs i bokhandeln. Det är tre domare som bestämmer vem som vinner. Det är två kända kockar och en sommelier (expert på dryck och smak). Mest känd är Leif Mannerström. Han hade länge Sjömagasinet i Göteborg som var stadens dyraste restaurang. Där skulle jag vilja äta någon gång. Här är ett klipp med Leif när han käftar med Simon som är med i tävlingen.

Jag tror programmet kan vara roligt om du tränar svenska. Du får höra mycket talspråk, slang och många olika dialekter. Simon i klippet kommer till exempel från Gotland och talar gotländska.

Läs också mitt senaste matinlägg som handlar om pyttipanna.

Annons

5 kommentarer på “Sveriges mästerkock | ett populärt TV-program

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s