Vilken maträtt lärde du dig laga först| Ett enkelt ämne att skriva om.

Att skriva om enkla saker – Vilken maträtt lärde du dig laga först?

Min familj brukar titta på Sveriges mästerkock. Den nya säsongen har precis börjat. Idag lagade de falukorv. Falukorv är riktig vardagsmat och husmanskost. Husmanskost kallar man traditionell vardagsmat. Det är vanligt att bara steka falukorv och äta med makaroner och ketchup.

En av de första rätter jag lagade var falukorv. Min pappa lärde mig ett enkelt recept. Man skär skåror i korven. Sen brer man senap mellan skivorna. Man kan sätta ostskivor i skårorna också. Eller äppelskivor. Sen gratinerar man korven i ugnen. Här är ett recept på rätten:

https://www.tasteline.com/recept/ugnsstekt-falukorv-med-potatismos/

Jag tyckte det var festligt när jag var barn. Jag vet inte om det var min allra första maträtt men kanske.

Vilken maträtt lärde du dig laga först?

 

Annons

3 kommentarer på “Vilken maträtt lärde du dig laga först| Ett enkelt ämne att skriva om.

 1. Jag kan inte riktigt komma ihåg vilken maträtt jag lärde mig att laga först. Jag var helt enkelt inte intresserad av att laga mat när jag var yngre. Men sedan 5 år tillbaka har jag blivit väldigt intresserad av att laga mat och baka bröd/kakor. Jag försöker testa minst en ny maträtt varje vecka.

  Tycker du om att laga mat? Vilka sorters maträtter gillar du att laga?
  -Masood A.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tyckte det var roligare att laga mat tidigare, innan jag fick barn. Även om vi bara har ett barn har livet blivit stressigare och så tycker inte barn om lika många saker så vi behöver anpassa oss så att det passar alla. Sammantaget har det blivit lite tråkigare. Jag gillar t ex att göra vegetarisk lasagne och olika curryrätter. Jag tycker om indiska rätter. Hade jag tid skulle jag gärna bli bättre på det indiska köket.

   Bakar du med jäst eller surdegsbröd?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s