Finns det tid finns det råd

Det betyder att att om det finns tid så är det möjligt att hitta en lösning på ett problem. Om det finns tid finns det råd, skulle man kunna säga men sådana här fraser förkortas ofta. De blir mer kärnfulla på det sättet. Det betyder att bara det viktiga budskapet uttrycks så kort som möjligt.

Det här är ett optimistiskt uttryck. Det går alltid att hitta en lösning, bara vi har lite tid. Det kanske är svårt att lära sig svenska men om vi har tid så kan vi hitta ett sätt att komma framåt. Det kanske är svårt att hitta ett jobb, särskilt i dessa konstiga tider, men finns det tid, finns det råd. Låt oss hålla fast vid det.

Annons

4 kommentarer på “Finns det tid finns det råd

  1. Det är ett fint uttryck. På tyska vi har „kommer tid kommer råd“ 😜
    När inte kommer råd ni har ett uttryck på svenska som jag tycker om mycket:
    Skit i det, så lever du längre. 😜

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s